Látnivalók

Harkány környéke, kirándulási lehetőségek
Harkány és környéke nagyszerű kirándulási, időtöltési lehetőségeket biztosít. Mind a természeti adottságok, mind az épített környezet szép élményeket nyújtanak az év minden szakában.
Mindössze 25 km-re fekszik Pécs, mely Európa mediterrán jellegű Kultúrális Fővárosa volt 2010-ben. A város gyönyörű épületeivel – többek között a négytornyú Székesegyházzal-Bazilikával, a Zsolnay Vilmos nevével fémjelzett Zsolnay Kultúrális Központtal, Pécs római-kori ill. ókeresztény emlékeit bemutató földalatti kiállítótermekkel, Pécs törökkori emlékeit reprezentáló templomokkal, Dzsámival, Minarettel, számos múzeummal (Zsolnay, Vasarely, Csontváry) -, ill. a Mecsek egyik csúcsán álló, távoli panorámát nyújtó TV-toronnyal és a Mecsek gyönyörű erdeiben jelzett turistautakkal az aktív pihenéshez számtalan lehetőséget nyújt.
A Harkány mellett fekvő Siklós középkori hangulatot idéző várával, Malkocs bej dzsámijával remek kirándulási célpont lehet, wellnes-fürdője kikapcsolódást nyújt felnőttnek-gyereknek egyaránt.  Siklósról a közelben fekvő kúpos-káprázatos  Szársomlyó és az oldalán fekvő villányi borvidék szőlőskertjei nyújtanak emlékeinkből kitörölhetetlen látványt. Villány a siklósi-villányi borvidék világhírű boraival, az ide szervezett borutakkal, éttermeivel a kulináris élvezeteket keresőknek kínál élményeket.
Harkánytól néhány kilométerre található a Duna-Dráva Nemzeti Park az érintetlen természetet, az őserdőket megőrző Dráva-parttal.  A Dráva egész nyáron hajókirándulás lehetőségével várja a vendégeket.
Harkány egy hangulatos, csendes fürdőváros gazdag növényzettel, szép parkokkal, tiszta levegővel biztosítja a pihenéshez a nyugodt környezetet.
Máriagyűd kegyhelye, a kéttornyú Bazilika a Madonnával ismert búcsújáróhely, a Tenkes-hegy oldalában található, Zsolnay kerámiából készült keresztút, ill. a szabadtéri oltár a lelki elcsendesedéshez biztosít helyet, a Tenkes-hegy tetejéről pedig a Dráváig táruló panoráma gyönyörködteti a szemet.
A három település – Harkány, Siklós és Máriagyűd – által alkotott körút kerékpárral könnyedén, de akár gyalog is bejárható egy kirándulás keretében.

Harkány

Siklós

Máriagyűd

Villány