Gyógytorna, masszázs

A gyógytorna, torna, testmozgás hármasa a mozgásszervi betegségek többségénél a kezelésnek, majd a hatás fenntartásának egyik legfontosabb pillére. Jelentőségük abban áll, hogy az izmok és ízületek aktív és passzív mozgatása által azok normális funkciója javítható, gyakran helyreállítható, ill. fenntartható, a fájdalommentes mozgást elősegítik. Szinte nincs olyan betegség, amikor a szakember által irányított gyógytorna, majd az otthon végzett torna ne fejtene ki jótékony hatást. Az izmokra és ízületekre gyakorolt hatása mellett a rendszeres testmozgásnak a csonttömeg fenntartásában is kulcsszerepe van.
A gyógymasszázs az izmok relaxációjának, a helyi vér- és nyirokeringés fokozásának, ezáltal is a mozgásszervi betegségek kiegészítő kezelésének ősi módszere, mely szakember által végezve hozzásegíti a beteget panaszainak enyhüléséhez.
A gyógytorna és gyógymasszázs jól kiegészíti az akupunktúrát, illetőleg az akupunktúra jó lehetőséget teremt a mozgásterápiák (gyógytorna) kivitelezéséhez. Akupunktúrával elérhető az izmok relaxációja, melynek kedvező hatásaként a tornagyakorlatok könnyebben elvégezhetők, mert az izomfájdalom megszűnésének eredményeként az izmok nem védekeznek a mozgatással, a mozgás-gyakorlatok kivitelezésével szemben. Akupunktúra-gyógytorna-gyógymasszázs egymást támogató, kiegészítő elemei egy komplex terápiának, mely több eredménnyel kecsegtet, mintha ezeket egymástól elkülönülten alkalmaznánk.
Intézetünkben két, szakmai tapasztalatokkal bíró gyógytornász, ill. masszőr vesz részt vendégeink kezelésében.

Kénes gyógyfürdő

Akupunktúra

Ajánlatkéréshez kattintson ide!

 

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Választott kezelés

Érkezési nap (éééé-hh-nn, pl. 2015-11-25)

Távozás napja (éééé-hh-nn, pl. 2015-11-28)

Üzenet