Elektroterápia

Az elektroterápia a fizikai-kémiai hatásokon alapuló, eszközök segítségével végzett fizikoterápiás módszerek egyike, amelynek során gyenge árammal célzottan ingerlünk izmokat, idegeket, azokban fájdalomcsillapító, görcsoldó, vérkeringésjavító, ödéma- és gyulladáscsökkentő, valamint izomösszehúzódást előidéző hatást elérve. Az ingeráram típusának, az ingerlés frekvenciájának függvényében többféle elnevezéssel illetjük a módszert (TENS, szelektív ingeráram, iontoforézis, galvánkezelés, stb.).
Az elektroterápia elsősorban mozgásszervi és perifériás idegi bántalmakban, műtét, sztrók (agyi történés) következtében kialakuló, vagy traumás eredetű bénulások utáni rehabilitációban az idegek, izmok működésének javítására, sőt érszűkület okozta keringészavarban keringésjavító céllal is használatos.
Alkalmazható önálló kezelésként vagy akupunktúrával kombináltan, mint elektroakupunktúra, amikor az akupunktúra pontokba szúrt tűket ingereljük a készülék segítségével árammal.
Intézetünkben két, egyenként többféle elektroterápiás kezelés végzésére alkalmas fizikoterápiás készüléket használunk, emellett egy olyan terápiás gyógykáddal is rendelkezünk, amelybe az elektroterápiás rendszer is be van építve.

Homeopátia

Életmódtanácsadás

Ajánlatkéréshez kattintson ide!

 

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Választott kezelés

Érkezési nap (éééé-hh-nn, pl. 2015-11-25)

Távozás napja (éééé-hh-nn, pl. 2015-11-28)

Üzenet